SUBs Miljöplan

IMG_4325

Miljöstation

SUBs Miljöpolicy uppdat

Frågor ang båttvätt och bottenmålning

Styrelsen utgår från, är de regler för miljötillsyn som beslutats under 2015 för hela Stockholms län och som kommunicerade till klubbarna i nov 2015.
De finns att läsa här (lättlästa!):
http://www.miljosamverkan.se/miljosamverkan/SiteCollectionDocuments/Publikationer/2015/2015-tillsyn-av-underhall-av-fritidsbatar.pdf

Ska man vara ännu tydligare så är det detta som gäller: Ingen tvätt (ens för hand) på varvsplan av botten målad med giftfärg. Bästa lösning är att inte måla i med giftfärg och använda borsttvätt! Närmsta 5 åren behöver inte gamla färgen tas bort.
Vi utgår från att varje båtägare tar ansvar för att följa reglerna.

Båttvätt

Glädjande nog har Bosö Båtklubb nu fattat beslut om att båtar från SUB är välkomna att tvätta i deras nya fina tvätt. Det innebär att även de större båtarna på vår klubb som inte haft tvättmöjligheter i närområdet nu slipper att måla och kan använda borsttvätt istället.

Bosö Båtklubb har ett antal regler för sina medlemmar och givetvis måste vi följa samma regelverk. Bland annat innebär reglerna att båten inte får målas med giftfärg i år om tvätten ska kunna användas i år.

Representanter från Bosö Båtklubb kommer att inspektera våra båtar före sjösättningen på samma sätt som sina egna i år.

Alla större båtar kommer att inspekteras.

Mer information och regler hittar du i bifogat dokument. Denna möjlighet är mycket viktig för oss speciellt som vi i höst inte får tvätta (varken med eller utan högtryck) båtarna om de inte är skrovrena (som skrovrena räknas även båtar målade med giftfri färg). Därför måste vi se till att samarbetet fungerar bra och att vi följer de regler som finns.

Externa båttvättare BBK policy 2016.04

IMG_4334

SUBs båttvätt

IMG_4357

Toatömning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *