Medlemsinformation

Medlemsinfo  2021

SUBs Årsmöte  för verksamhetsåret 2020 äger rum torsdagen den 18 februari kl 19.00. I år kommer  mötet att ske digitalt via Microsoft Teams. 

Din BÅTPLATS:

Obs! 15 februari är sista dag att via e-post anmäla till hamnkapten@subwebben.se

Den 15 februari är sista dag att anmäla förändrat bryggplatsbehov till Hamnkapten, detta för att kunna påverka bryggplatsfördelningen och debiteringen för 2021. Vet Du redan nu om någon förändring, sålt båt eller köpt ny båt, så hör av dig omgående .

Efter detta datum kan inte Hamnkapten hantera förändringar. Du kan därför bli utan passande båtplats eller få betala för ej utnyttjad båtplats!

SJÖSÄTTNING/TORRSÄTTNING 2021,  se under rubriken Båtplatser

ARBETSDAGAR 2021

Klubben kommer i år att anordna tre Arbetsdagar.

Obligatorisk närvaro för medlemmar som har/haft båtplats på land eller i sjön (undantagna är ”Gästliggare bara på land”). I år kommer medlemmar som börjar sitt efternamn med A-G.

En administrativ avgift på 1.000 kr utgår för den som inte fullgör sin arbetsplikt.

Lördagen den 29 maj  (Huvudarbetsdag), kl 09.00, samling vid klubbhuset. (OBS tiden !!!!!!)

Lördagen den 24 april, kl  09.30 samling vid klubbhuset. Hamnkaptenen behöver en grupp som ser över bryggorna mm innan sjösättningen.

Onsdagen  den 25 augusti, kl 17.30 samling vid klubbhuset. Varvschefen behöver en grupp som rensar Varvsplanen från sly mm samt Klubbmästaren hjälp i Klubbhuset.

Anmälan om deltagande till  Arbetsdag sker via mail till sekreteraren sekreterare@subwebben.se.

Arbetsdagen i augusti är insatt för arbetspliktiga som inte haft möjlighet att deltaga på Huvudarbetsdagen.

Styrelsen förbehåller sig rätten att ev. prioritera datum för arbetspliktiga för att få en jämnare spridning på deltagarna om så skulle behövas.

VAKTTJÄNST

Alla medlemmar och temporära medlemmar sk gäster som har bryggplats eller båt på trailer ska gå vakt.

Två vaktpass per bryggplats/trailerplats.

Vaktschema för bokning av vaktpass pubiceras i BAS den 1 mars.

Du ska i första hand boka dina pass i perioden 18 april till 31 maj sam 13 september till 31 oktober. Vi måste ha vakt på samtliga pass i sjö- och torrsättningsperioderna. Det är i dessa perioder stölderna i huvudsak sker.


Bokning av vaktpass gör du under rubriken BOKNING på www.subwebben.se
Där hittar du även instruktioner hur du gör bokningen.
Bokningen är redan nu öppen.

MILJÖPLANEN gäller alla!! Sätt dig in i vad den innebär för dig!

Högtryckstvätt får enbart användas på ”omålade” båtar.
Som omålad båt räknas även de som använt typ biocidfri/silikon färg.

Tvätta båtbotten istället för att måla 

Vi rekommenderar våra medlemmar att avstå från att bottenmåla och istället tvätta båtbotten några gånger under säsongen vid en båtbottentvätt. Det sparar både miljö, arbete, pengar och inte minst bränsle. Många motorbåtsägare upplever flera knops fartökning efter tvätt!
Båtbottentvättar i närheten finns i Islinge, Stocksund, Vaxholm och Fisksätra.
Bosö Båtklubb har en båtbottentvätt som båtar från Lidingö får använda. Båten måste föra klubbstandert eller dekal från båtklubben. Mer information och bokning finns på BBKs hemsida.
Övrigt

Observera att du själv ska meddela förändringar i dina kontaktuppgifter, vid ex flytt, byte av e-postadress, telefon. Gör en extra koll! Förändringar skickas till sekreterare@subwebben.se .

E-posten är nyckeln till snabb kommunikation.

Vid dubbelt ägarskap av båt kan bara EN medlem stå som huvudägare (=försäkringsansvarig) i BAS.


Jolle-uppläggningsplatsen är tillgänglig utan kostnad för alla medlemmar, efter anmälan till varvschef@subwebben.se . Ej anmälda jollar rapporteras som hittegods till polisen. Största jolle-längd är 3,50 meter. Större jollar  behandlas som ”vanliga” båtar.

Observera att det inte är tillåtet att placera trailers, täckställningar etc på varvsplanen utan att ta kontakt med Varvschefen, för att möjliggöra för eventuella kommande arbeten.
Hjärtstartare finns i Klubbhuset vid entrén. Lär dig hur den skall användas. Här är en utbildningslänk;    http://www.youtube.com/watch?v=rVMH_jisoSg

Övergripande information om båtlivet på Lidingö kan läsas på Lidingö Båtförbunds hemsida http://www.lidingobf.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *